Beweging

Zo kom je aan voldoende lichaamsbeweging tijdens een drukke werkdag

Een drukke werkdag kan erg stressvol zijn. Je komt om in het werk en komt nauwelijks aan beweging toe. Niet alleen is voldoende beweging belangrijk voor jouw algehele gezondheid, het kan ook ontspannend werken. Dit is ideaal wanneer jij het druk hebt. Voorkom dat je helemaal verkrampt door het harde werken en blijf bewegen. Wil je weten hoe je op een drukke werkdag toch nog voldoende kunt bewegen? Wij hebben een aantal tips voor bewegen op een drukke werkdag op een rijtje gezet.

Zo kom je aan voldoende lichaamsbeweging tijdens een drukke werkdag
© Pixabay.com

Ochtendroutine
Het is altijd verstandig om ‘s ochtends direct in beweging te komen. Dit hoeft niet meteen uren sporten zijn, maar dit kan simpelweg met wat stretch oefeningen of een kleine work-out. Door ‘s ochtends direct in beweging te komen, start je jouw dag gelijk goed. Je voelt je beter in je vel en kunt meteen de dag aan. Sta iedere ochtend een kwartiertje eerder op en doe stretch oefeningen. Zo voorkom je dat je verkrampt raakt en heb je meteen al een klein portie beweging gehad.

Wandelen in de pauze
Heb jij op jouw drukke werkdag nog wel de optie om pauze te houden? Maak dat optimaal gebruik van deze tijd. Ga een wandelingetje maken. Wanneer jij bijvoorbeeld een half uur pauze hebt, kun je deze tijd goed gebruiken om een flinke wandeling te maken. Zo ben je en even buiten, en heb je lekker wat bewogen. Je kunt vervolgens weer fris binnen na jouw pauze en kunt met frisse moed weer verder. Spreek eventueel af met wat collega’s om samen te wandelen in de pauze. Je hebt dan een stok achter de deur om echt naar buiten te gaan.

Loop meer
Wanneer je een beroep uitoefent waar je vooral veel moet zitten, kan dit op de lange termijn voor lichamelijke klachten zorgen. Het is belangrijk dat je voldoende in beweging blijft. Dit heb je natuurlijk ook voor een groot deel zelf in de hand. Sta eens wat vaker op, loop nog een keer extra naar het toilet of biedt aan om papier uit de printer te halen. Ook kun je jouw telefoongesprekken lopend voeren. Voorkom dat je jouw hele werkdag blijf zitten en probeer meer tijdens jouw dag te bewegen.

Voldoende lichaamsbeweging tijdens een drukke werkdag
© Pixabay.com

Vervoersmiddel
Merk je dat je weinig beweegt op een drukke werkdag? Zorg dan dat je genoeg beweging krijgt door jouw vervoersmiddel aan te passen. Woon je op een goede afstand van het werk? Maak er dan prioriteit van om lopend naar het werk te gaan of op de fiets naar het werk te gaan. Zo kun je iedere dag al wat extra beweging pakken. Het is goed voor jouw beweging en ook nog eens voor jouw portemonnee.

Sporten na het werk
De stress van een drukke werkdag kun je het beste direct van je af schudden. Dit doe je beter wanneer je een flinke work-out in de sportschool doet of een flink eind gaat hardlopen. Sluit jouw drukke werkdag af met sporten. Je kunt dan aan het einde van de dag met een goed gevoel op de bank ploffen.

Wil je meer bewegen tijdens een drukke werkdag? Een drukke carrière kan genoeg lichaamsbeweging in de weg staan, maar dat hoeft helemaal niet! Maak gebruik van bovenstaande tips en blijf ook bewegen wanneer je het druk hebt op jouw werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *