Milieu

Keramische en natuurstenen tegels haal je bij Serry

Ben je op zoek naar een kwalitatieve vloerafwerking? Neem dan snel een kijkje in de showroom van Serry te Boortmeerbeek. Laat je hier verrassen door de grote keuze aan natuurstenen en keramische tegels die Serry in de aanbieding heeft. Alle tegels in de showroom zijn van de hoogste kwaliteit en met zorg geselecteerd. Maar wat zijn de verschillen en eigenschappen van deze twee soorten tegels? Serry legt je graag de verschillen uit.

Keramische en natuurstenen tegels haal je bij Serry
© Tegels-serry.be

Keramische tegels

Het woord keramisch geeft al aan hoe de tegels zijn gemaakt. Het zijn tegels gemaakt van keramiek, een materiaal dat gemaakt is uit zand en klei. Deze materialen zijn vervolgens als laagjes op elkaar gebakken. Dit gebeurt met ontzettend hoge temperaturen en onder sterke druk. Door middel van dit proces worden deze tegels erg sterk en hebben ze een lage vochtopname. De grootste voordelen van tegels van keramiek zijn:

 • Veel makkelijker schoon te maken dan bijvoorbeeld laminaat of tapijt
 • Erg praktisch in combinatie met vloerverwarming
 • Heel veel toepassingen mogelijk, hierdoor kan deze tegel in veel ruimtes gebruikt worden
 • Een tegel met een groter formaat kan de ruimte groter doen lijken
 • Omdat ze vervaardigd worden, is er een enorme keuze op de markt

Natuursteen tegels

In de hele wereld wordt steen gedolven om er natuursteen tegels van te maken. Grote blokken worden losgehakt of met explosieven bewerkt, welke vervolgens richting fabriek gaan. In de fabriek worden deze tegels op maat gezaagd. Leisteen en kwartsiet kennen een iets andere benadering en worden in schollen gedolven. Deze grote blokken natuursteen kunnen soms wel meer dan 25 ton wegen en moet dan ook met speciaal gereedschap bewerkt worden. Natuursteen kent eveneens vele voordelen, namelijk:

 • Elke steen is uniek, omdat het een natuurproduct is
 • Alhoewel er minder keuze is dan bij tegels van keramiek is er alsnog heel veel mogelijk
 • Ook erg praktisch in combinatie met vloerverwarming
 • Relatief makkelijk schoon te houden
 • De tegels zijn erg kleur- en krasvast
 • Natuursteen tegels zijn ook te gebruiken als tegels voor in de tuin
Keramische en natuurstenen tegels haal je bij Serr
© Tegels-serry.be

Bezoek de showroom

Ben je op zoek naar de perfecte natuurstenen of keramische tegel? Bij Serry ben je dan aan het juiste adres! Sinds de oprichting in 1966 is de showroom uitgegroeid tot 1800 vierkante meter aan inspiratie. Om goed te kunnen zien of de tegels in jouw huis passen, hebben ze de showroom zo gemaakt dat elke kamer een levensechte opstelling heeft. Zo kan je in één oogopslag zien hoe de tegels er in een woonkamer uit zullen zien. Naast woonkamers hebben ze hier ook badkamers, keukens en nog veel meer leefruimtes gecreëerd.

Samen met deze 1800 vierkante meter aan showroom staan de enthousiaste medewerkers voor je klaar. Ze zijn goed op de hoogte van alle nieuwe trends en mogelijkheden op het gebied van onder andere natuurstenen en keramische tegels. Staat het product naar jouw keuze niet in de showroom? Daag de medewerkers van Serry dan uit om alsnog de oplossing hiervoor te vinden in het maatwerk atelier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *