Voeding

De 3 beste koelkasten van 2021

Huishoudens zijn vaak op zoek naar een ruime koel-vriescombinatie met voldoende moderne technologie en een levensduur van minstens 15 tot 20 jaar. Bovendien moet de kast niet onnodig veel kosten. Met deze afbakening is het aanbod echter nog zeer divers. We kozen daarom voor wat specifieke filters. Zo bekeken we alleen middelgrote combi’s met 200 tot 250 liter koelruimte en 70 tot 90 liter vriesruimte. Het apparaat moest minimaal A++ energiezuinig zijn en niet meer dan 40 dB geluid produceren. De prijs kreeg een limiet tot € 700. De beste combinatie van kenmerken, indeling, ontwerp, kwaliteit, prijs en beoordeling van gebruikers vonden we bij de Siemens KG36EALCA, Bosch KGE39AWCA en Liebherr CU3331-21.

De 3 beste koelkasten
© Pixabay.com

Siemens KG36EALCA

Gemiddelde prijs € 690,-
Review score: 5 sterren (Excellent)

Voor een huishouden van 3 tot 4 personen biedt deze vrijstaande koel-vriescombinatie plenty ruimte. In het koelgedeelte (214 l) houdt iSensoric technologie de temperatuur constant, zodat boodschappen niet makkelijk zullen bederven. De aparte lades voor groenten en vleesproducten zijn ook nog voorzien van een HyperFresh systeem om de luchtvochtigheid naar wens aan te passen. Verstelbare glazen plateaus en een chromen drankenrek maken de indeling flexibel. Het vriescompartiment (88 l) is Low Frost en uitgerust met 3 transparante lades, waaronder een handige BigBox. Het bedieningspaneel van de Siemens KG36EALCA is simpel digitaal en biedt functies als superkoelen, supervriezen en vakantie-instelling. Deze koelvriescombi heeft een extra zuinig A+++ energieverbruik en is met een geluidsniveau van 38 dB aangenaam stil in de keuken.

Bosch KGE39AWCA

Gemiddelde prijs € 665,-
Review score: 4,5 sterren

Deze vrijstaande koel-vriescombinatie heeft een digitaal bedieningspaneel met handige tiptoetsen. De 249 l koelruimte is flexibel indeelbaar met Easy Access plateaus en heeft 2 lades met VitaFresh technologie om de luchtvochtigheid in te stellen. Het Low Frost vriesgedeelte biedt ruimte aan 88 l boodschappen, die overzichtelijk te verdelen zijn over 3 transparante uitneembare lades. Wanneer de sensor temperatuurverschillen in de vriesvakken herkent, wordt de supervriezen functie automatisch aangezet. Als een van de deuren te lang open staat, komt er een alarmsignaal. De Bosch KGE39AWCA heeft een geluidsniveau van slechts 38 dB en is A+++ energiezuinig. Met zijn stijlvolle RVS uitstraling integreert de koelkast prima met haast alle keukenmeubels.

De 3 beste koelkaste
© Pixabay.com

Liebherr CU3331-21

Gemiddelde prijs € 600,-
Review score: 4 sterren

Met een 219 liter koelruimte en 84 liter vriesruimte heeft deze vrijstaande combi voldoende plek voor de wekelijkse boodschappen van een gemiddeld gezin. De koelkast is flexibel indeelbaar met plateaus van veiligheidsglas, een handig drankenrek en in hoogte verstelbare deurvakken. Voor verse producten zijn er 2 halve laden. LED verlichting biedt een helder overzicht in alle hoeken. De vriezer is voorzien van 3 transparante laden. Ze kunnen eenvoudig worden uitgenomen om plek te creëren voor grote verpakkingen of een hoge taart. Low Frost technologie maakt ontdooien maar 1 tot 2 keer per jaar nodig. Dankzij de omkeerbare draairichting van de deur past deze in wit uitgevoerde koel-vriescombinatie in elke keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *