Beweging

Darts: een sport voor jong en oud

De meeste cafés en bars hebben een aantal activiteiten voor de gemiddelde bezoeker. Het is een heel leuke bezigheid om met vrienden gewoon een pintje te drinken, maar soms heb je zin in wat extra entertainment, nietwaar? Een spelletje pool, biljart of snooker misschien? Misschien zelfs een half uurtje tafeltennis? Of, beter nog, een spelletje darts. Darts is niet alleen een banaal tijdverdrijf op café. Het zet je zowel fysiek als mentaal in beweging. Het is ook een echte sport op hoog niveau. Het mooiste is echter: het kan door iedereen beoefend worden, op jonge, maar ook op oudere leeftijd.

Darts een sport voor jong en oud
© Pixabay.com

Begin met een goede basis
Wat heb je nodig? Een dartbord en pijlen. Beide zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en soorten bij een dartshop.

Darts houdt je scherp
Los van de opperste concentratie die het gooien van een pijltje vereist zijn darts en wiskunde ook een goede combi. Je probeert niet alleen recht te gooien, maar een paar seconden later wordt er van je verwacht dat je een aantal berekeningen maakt. Het is misschien niet de gemakkelijkste uitdaging, al dat toevoegen en wegnemen, maar het is goed om je hersenen actief te houden. Laat je niet verleiden om een ​​app te downloaden of de rekenmachine van je telefoon te gebruiken. Kom op, houd het ouderwets!

Bij een 180 gaat iedereen los
Het maakt niet uit of je in een sportaccommodatie speelt, in je lokale café of zelfs op een dartbord in je garage met een paar vrienden, wanneer iemand dat magische maximum haalt, wordt iedereen gek. Drie drievoudige 20’ers zijn zeldzaam in de amateurwereld. Dus zorg ervoor dat je ervan profiteert en goed viert. Zorg er ook voor dat de kerel die de 180 heeft gegooid iedereen iets te drinken geeft. Regels zijn regels!

Darts een sport voor jong en ou
© Pixabay.com

Iedereen kan iedereen verslaan
Darts is een behendigheidsspel. Het vereist een grote nauwkeurigheid. Een beetje oefening, geluk en concentratie en je kunt iedereen op een dag verslaan. Hoewel als we ‘iemand’ zeggen, bedoelen we een van je vrienden. Of een van de andere jongens en meisjes in de buurt. Of een oudere dame in een roze poloshirt. We hebben het natuurlijk niet over Peter Wright.

Word goed genoeg en je kunt pro worden
Voor jou is het misschien niet erg waarschijnlijk dat je hobby verandert in een lucratieve nieuwe carrière als wereldwijde sportieve superster. Maar hey – je kunt dromen, nietwaar? Alle topspelers in darts begonnen als jongens in de kroeg of in hun vaders garage, die voor het eerst met trillende vingers een pijltje oppakten. Wie zegt dat je niet de volgende grote uitdager gaat worden? En dan kun je eindelijk je haar gaan doen zoals Peter ‘Snakebite’ Wright!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *