Milieu

MacBook of laptop traag of kapot: wat nu?

Dat een MacBook of laptop ineens ongelofelijk traag werkt, programma’s erg langzaam of zelfs niet laadt en erg langzaam opstart zijn problemen die behoorlijk vaak voorkomen. In de ergste gevallen doet de laptop of MacBook het zelfs helemaal niet meer. In deze situaties zijn er een aantal dingen die als oplossing kunnen gelden. Quicksolutions geeft ons volgend advies als MacBooks of laptops erg traag zijn of kapot zijn.

MacBook of laptop traag of kapot wat nu
© Pixabay.com

Update het apparaat
Een veel voorkomend probleem is zoals gezegd een laptop of MacBook die erg traag is. Het is vaak slim om dan even te kijken of er in de instellingen niet toevallig een update voor je klaarstaat. In sommige gevallen is het zo dat het apparaat al erg lange tijd niet geüpdatet is en misschien zelfs meerdere updates mist. Dit kan er best voor zorgen dat het apparaat met de tijd trager en trager wordt en uiteindelijk niet goed meer functioneert. Het updaten van het apparaat kan dus een erg slimme optie zijn.

Verwijder foto’s en video’s
Het is best een optie dat je door de jaren heen behoorlijk wat foto’s en misschien zelfs video’s hebt opgeslagen op het apparaat. Ondanks het feit dat je hier misschien genoeg geheugen voor hebt op je MacBook of laptop, kan dit er wel voor zorgen dat je laptop of MacBook een stuk trager werkt. Een aanrader is dan ook foto’s en video’s niet massaal op je laptop of MacBook op te slaan, maar bijvoorbeeld op een externe harde schijf. Wanneer je veel foto’s en video’s van het apparaat verwijdert, kan het best zo zijn dat het apparaat in 1 keer een stuk sneller en beter functioneert.

MacBook of laptop traag of kapot wat n
© Pixabay.com

Terug naar fabrieksinstellingen
Als je veel hebt geprobeerd, zoals het opnieuw opstarten van je laptop of MacBook en het doen van de updates die klaar staan, maar het apparaat blijft simpelweg erg traag, dan kan het uiteindelijk best een goede optie zijn om het apparaat terug te brengen naar de fabrieksinstellingen. Vaak zijn er een aantal opties rond deze instellingen. Bij de ene optie raak je slechts bepaalde gegevens op het apparaat kwijt, maar bij het echt resetten tot fabrieksinstellingen is het over het algemeen zo dat je alles wat zich wat betreft foto’s, video’s, programma’s, documenten etc. op je apparaat bevindt kwijtraakt. Alvorens het resetten naar fabrieksinstellingen kan het een mogelijkheid zijn om eerst zelf handmatig bepaalde apps en programma’s die je niet veel gebruikt te verwijderen. Een laptop of MacBook die gewoon te vol zit kan immers ook zorgen voor traagheid.

Kom langs bij Quicksolutions
Als je er niet uitkomt en graag professionele hulp wilt bij het probleem met je laptop of MacBook kun je altijd even contact opnemen met Quicksolutions. Quicksolutions kan je helpen met het kijken naar waarom je laptop of MacBook zo traag is en wat een eventuele oplossing kan zijn. De eventuele oplossingen kunnen vervolgens worden besproken. Indien deze oplossingen je bevallen kun je hiervoor kiezen waardoor binnen de kortste keren je trage laptop of MacBook weer snel is, of misschien je kapotte laptop of MacBook het weer doet. Overigens levert Quicksolutions ook andere diensten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan gameconsole reparaties en videobanden digitaliseren. Alle diensten worden hier voor zeer concurrerende prijzen geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *