Beweging

Meer bewegen: hoe begin je eraan?

Het is een nieuwjaarsvoornemen dat we allemaal wel al eens hebben gemaakt: meer bewegen. Maar hoe doe je dat als je dag al zo volgepropt is, of wanneer het koude weer je eerder doet neigen naar binnen blijven? Lees hier hoe je succesvol ervoor kunt zorgen dat je meer gaat bewegen.

Meer bewegen hoe begin je eraan
© Pixabay.com

Maximaliseer je dagelijkse fysieke activiteit

Wanneer je weinig tijd hebt, zal je efficiënt moeten zijn met je fysieke activiteit. Eenvoudige manieren zijn een parkeerplaats kiezen die iets verder van de ingang ligt, de trap nemen in plaats van de lift of een koffiepauze nemen bij de verste koffieautomaat.

Zet een doel

Wanneer je een doel hebt, ben je meer geneigd om meer te bewegen of sporten. Dat kan eenvoudig door je in te schrijven voor een wedstrijd of door een applicatie zoals Strava (fietsen) of een stappenteller.

Verhoog je tempo

Zijn de afstanden die je kan stappen nog steeds erg kort? Dan kan je je beweging ook intensiever maken door sneller te wandelen of te lopen. Een hoger tempo zorgt voor meer calorieverbranding en spiermassa.

Neem een hond in huis

Een hond is niet alleen voor gezelschap, maar ze zorgen er ook voor dat je meer gaat bewegen. Onze viervoeters zijn leuke wandelpartners en ze geven je ook een reden om het koude weer te trotseren.

Maak bewegen leuk

Veel mensen haken af met sporten omdat ze het alleen moeten doen. Misschien is een loopgroep in de buurt waarbij je kan aansluiten of schrijf je in voor danslessen. Niet alleen een leuke manier van bewegen, maar je leert ook nieuwe mensen kennen.

Meer bewegen
© Pixabay.com

Maak tijd in je agenda

Het moeilijkste van te beginnen met meer bewegen is de tijd vinden om je sportsessie in te plannen. De realiteit is dat als je gaat sporten op de momenten dat je tijd vrij hebt, je vaak eindigt met een erg passieve dag. Wie wil actief bewegen zal ook actief tijd moeten vrijmaken in zijn agenda hiervoor. Zorg voor een dagelijkse of wekelijkse routine.

Plaats een hometrainer of loopband voor de tv

De meeste mensen spenderen enkele uren voor de televisie om hun favoriete programma´s te volgen. Hoor je hier ook bij, dan kan je die televisietijd extra nuttig maken. Plaats een loopband of hometrainer voor de televisie en beweeg terwijl je je programma volgt.

Laat je auto eens thuis

Naar de bakker gaan, boodschappen halen of gaan werken. Het zijn zaken waar we allemaal onze wagen voor gebruiken terwijl dat niet altijd nodig is. Moet je een verplaatsing maken die minder dan vijf kilometer ver is? Laat dan je auto thuis en neem de fiets.

Drink meer water

Hoe kan meer water drinken helpen met meer bewegen kan je denken? Wel, wie op kantoor werkt, zit het grootste deel stil. Meer water drinken zorgt ervoor dat je meer naar het toilet moet en dus ga je iets meer bewegen.

Stel wandelmeetings voor

Nog een tip voor wie vaak op kantoor zit. Heb je regelmatig vergaderingen waar je urenland stil moet zitten? Stel je baas een wandelmeeting voor waarbij je jullie ideeën kunnen overleggen tijdens het bewegen door. Je kan dit trouwens ook doen wanneer je gaat afspreken met vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *