Lichaam

Hoe pak je een droge huid aan?

Heb jij een droge en schrale huid? Dit kan niet alleen pijnlijk zijn, maar ook esthetisch niet ideaal. In dit artikel lees je hoe je een droge huid kunt aanpakken. Laat jouw huid weer stralen door onze handige tips voor een droge huid. Lees gauw verder wat jij kunt doen om jouw droge huid aan te pakken.

Hoe pak je een droge huid aan
© Pixabay.com

Drink meer water
De eerste stap naar een stralende en en beter gevoede huid, is door meer water te drinken. Dit is eenvoudig en de beste manier om een mooie huid te krijgen. Zo kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden en kan kun je jouw huid van binnenuit beter hydrateren. Drink het liefst minimaal twee liter water per dag voor een gezonde huid. Je zult na enkele dagen al verschil merken.

Voeding als remedie
Een droge huid kan verschillende oorzaken hebben. Een van deze oorzaken is een slecht voedingspatroon. Niet voor niets zeggen specialisten dat jouw huid een spiegel is van jouw eetpatroon. Wanneer je een vettig en suikerrijk eetpatroon hebt, kun je al gauw problemen zien aan het huidoppervlak. Voed jouw huid van binnenuit door beter te eten. Kies voor een eetpatroon dat rijk is aan groente en fruit, maar vergeet ook niet om genoeg essentiële vetten binnen te krijgen. Deze omega-3 en omega-6 vetzuren dragen bij aan een gevoede huid. Deze vetzuren kun je vinden in bijvoorbeeld vette vis, avocado, ei en meer.

Matig jouw make-up gebruik
Wanneer jouw huid niet egaal is, wil je dit graag verhullen met make-up. Maar voorkom dat je hiermee meer schade aanricht aan jouw huid. Jouw huid kan namelijk flink gaan uitdrogen wanneer deze dagelijks de chemische stoffen van make-up op de huid krijgt. Reinig jouw gezicht dagelijks van de make-up resten en sla eens een dagje over om jouw huid te ontzien van al deze producten.

Gezicht scrub
Dode huidcellen kunnen een droog gevoel geven aan de huid. Met een milde gezicht scrub kun je jouw huid ontdoen van deze dode huidcellen. Gebruik één keer per week een milde scrub voor het gezicht om jouw huid goed te reinigen en te ontdoen van de droge huidcellen.

Hoe pak je een droge huid
© Pixabay.com

Dag- en nachtcrème
Kies voor een voedende dagcrème om dagelijks te gebruiken. Door jouw huid extra te voeden, kunnen de droge plekken verdwijnen. Een nachtcrème biedt jouw huid extra ondersteuning om ‘s nachts te herstellen. Een goede routine met dag- en nachtcrème kunnen wonderen doen voor jouw huid.

Gezichtsmasker
Een masker voor het gezicht is niet alleen een vorm van pure ontspanning, maar ook een perfecte optie om jouw huid extra te voeden. Kies voor een luxe en voedend masker om eens per week te gebruiken. Zo kan jouw huid weer aansterken en geniet je iedere keer weer van een zachte en stralende huid.

Oliën
Wil je het op een meer natuurlijke manier aanpakken? Gebruik dan olie voor de huid. Dit is extra voedend en verzachtend. Wees wel waakzaam in het gebruik en gebruik niet te veel. Te veel olie kan de huid juist erg vettig maken. Je doet er goed aan om eens per week een olie masker voor jouw gezicht te maken. Gebruik olijfolie, kokosolie, arganolie of een andere natuurlijke olie voor jouw huid.

Maak gebruik van bovenstaande tips om jouw droge huid aan te pakken. Geniet binnen de kortste keren van een zachte en stralende huid dankzij bovenstaande tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *