Lichaam

De positieve invloed van een infrarood sauna

Volgens studies geeft regelmatig gebruik van de infraroodcabine het cardiovasculaire systeem een vergelijkbare impuls als lopen. Wanneer je rust in milde infraroodstraling, werkt je lichaam hard, produceert het zweet, pompt het bloed en verbrandt het calorieën. Het gebruik van een infrarood sauna heeft nog andere voordelen. Ik overloop samen met jou de belangrijkste voordelen.

De positieve invloed van een infrarood sauna
© Pixabay.com

Invloed op je lichamelijke gezondheid

1. Verlichting van spierpijnen

Een verhoogde bloedcirculatie veroorzaakt afvoer van metabool afval en zorgt voor zuurstofrijk bloed voor je spieren, waardoor ze sneller herstellen. Spieren ontspannen het beste als de weefsels warm zijn, wat zorgt voor meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Infraroodwarmte vermindert spierspanning. De diepe warme van de infrarood sauna helpt de perifere bloedvaten te verwijden, wat verlichting en genezing brengt voor spieren en de weke delen van de spieren. Infrarood warmte vermindert ook de pijn op de zenuwuiteinden en de spierspasmen doordat de spiervezels verwarmd worden.

2. Boost van het immuunsysteem

Diepe warmte van de infraroodstralen verhoogt de lichaamstemperatuur en veroorzaakt kunstmatige koorts. Wat is het voordeel voor het lichaam? Koorts is het natuurlijke mechanisme van het lichaam om de immuunreactie te versterken en te versnellen, bijvoorbeeld bij infectie. Dit verbeterde immuunsysteem, gecombineerd met een betere eliminatie van gifstoffen en afval door intens zweten, verhoogt de algehele gezondheid en ziekteresistentie.

3. Gewrichtspijn en stijfheid verlichten

Tijd doorgebracht in een infrarood sauna is gunstig voor patiënten die lijden aan vele soorten artritis. Warmtestraling is ook effectief bij de behandeling van verstuikingen, neuralgie, spierspasmen, gewrichtsstijfheid en vele andere spieraandoeningen.

De positieve invloed van infrarood sauna
© Pixabay.com

Invloed op je geestelijke gezondheid

Je geestelijke gezondheid is een van de belangrijkste dingen die je moet verzorgen. Het hebben van een scherpe geest en actieve hersenen zijn de sleutels tot succes in een gelukkig leven. Je verblijven in een infrarood sauna heeft ook een invloed op sommige aspecten van je geestelijke gezondheid.

1. Slapen

Het belangrijkste dat je kunt doen om je geheugen en kennis te verbeteren, is goed uitgerust slapen. Het slaapproces organiseert je herinneringen aan de dag en bewaart nieuwe De eerste fase van je slaap, de REM-slaapmodus, is de belangrijkste. De beste manier om deze REM-slaapmodus te bereiken, is volledig ontspannen in bed. Sessies in een infrarood sauna, van ongeveer 20 minuten per dag, ontspannen het lichaam aanzienlijk dankzij de rustgevende warmte die diep in het weefsel doordringt. Na een sessie zul je merken dat slapen gemakkelijk gaat en de hele nacht duurt.

2. Woede

Er is een eenvoudige manier om te voorkomen dat boosheid je gedachten overheerst. Een infrarood sauna zal dezelfde ontspannende warmte gebruiken om je boosheid onder controle te krijgen en je te kalmeren. Als je merkt dat je woede stijgt, neem dan een snelle saunasessie van 20 minuten. Je zult de plaats en tijd vinden die nodig is om je gedachten te ordenen, oplossingen te vinden en het probleem op te lossen na het verlaten van de sauna.

3. Depressie

Dit slopende gevoel overspoelt velen van ons elke dag. Depressie wordt veroorzaakt door veel factoren, zoals een zware dagen, stress of angst. Medische depressie is ook een veel voorkomende vorm die veel mensen treft. Depressie kan worden verlicht door frequente sessies in een infrarood sauna. Klinische depressie wordt vaak behandeld met medicijnen. Infrarood sauna gebruikers zullen hun depressie zien afnemen en in sommige gevallen helemaal verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *