Lichaam

2 feilloze oplossingen voor een bad hair day

Je kent ze wel, die dagen. Je strompelt om te beginnen al veel te laat uit bed. Je hoofd loopt al vol met alles wat er nog moet gebeuren vóór je, hopelijk op tijd, op je werk aankomt: de brooddozen vullen, de kinderen naar school, de file trotseren, … Ondertussen heb je de badkamer bereikt, kijk je in de spiegel en zie je … je haar!

2 feilloze oplossingen voor een bad hair da
© Pixabay.com

Een droogshampoo doet wonderen

Er zijn redenen waarom je je haar niet wast. Je hebt er geen tijd voor of geen zin in. Maar een nog belangrijkere reden: het is niet goed voor je haren om ze elke dag te wassen. Met een droogshampoo neem je die vettige look weg. Het is zeker niet een vervangmiddel voor een wasbeurt met water en shampoo, maar je kunt er zo’n wasbeurt wel eens een dagje mee uitstellen. Een droogshampoo zit in poedervorm in een spuitbus. Je hebt er van verschillende merken en voor verschillende haartypes.

Hoe gebruik je het?

Schud de spuitbus eerst goed voor gebruik. Dan spuit je op voldoende afstand van je hoofd kleine toefjes op de haarwortels. Spray niet te lang aan een stuk door, want hierdoor kan de spuitmond verstopt geraken. Het is ook belangrijk om voldoende afstand van het haar te houden, want anders kan er een grijzige, witte sluier op de haren komen te liggen. Ook een te grote hoeveelheid droogshampoo op dezelfde plek zorgt voor een grijswitte waas. Laat het nu eventjes met rust, zodat de shampoo kan inwerken op het vet in het haar. Na enkele minuten kam je je haren door, zodat de droogshampoo verspreid wordt. Zijn er toch nog plekken met een grijswitte schijn, werk die dan weg met de handen. Het resultaat is een frisse haardos, die bovendien meer volume heeft, omdat de shampoo het haar ook wat stugger maakt.

2 feilloze oplossingen voor een bad hair day
© Pixabay.com

En dan is het de beurt aan de Steampod

Vergeet die klassieke stijltang. Met de professionele stoomstyler van L’Oréal Professionnel en Rowenta Salon gaat het een stuk sneller en gemakkelijker. Bovendien is het resultaat onberispelijk en langdurig. Het wondermiddel heeft een naam: de L’oreal Steampod. In combinatie met de haarverzorgingsproducten van L’Oreal Professionnel stijl je je haar van de aanzet tot in de puntjes. Gebruik gedemineraliseerd water en maak je haar steil, krullend of golvend. Bovendien herstel je de haarvezel, waardoor je haren zachter en gladder worden.

Hoe werkt het?

De steampod werkt met stoom. Je vult het reservoir uitsluitend met gedemineraliseerd water. Dit is heel belangrijk, want kalk is de grote vijand van dit apparaat. En laten we eerlijk zijn: zacht water is ook beter voor huid en haar. Schakel vervolgens de temperatuur in. De steampod kan gebruikt worden voor elk type haar. Voor heel fijn haar stel je bijvoorbeeld 140 °C in. Zo kun je kiezen tussen 5 standen. De hoogste stand (210 °C) is het beste voor dik en weerbarstig haar. Bescherm je haar tegen de hitte met een crème voor het stylen en een serum erna. De stoom opent de haarschubben en trekt in de vezel. Heb je beschadigd haar? Geen probleem, zelfs integendeel. Met de steampod bereik je ook een verzorgend en herstellend effect.

Vergeet voortaan die ‘bad hair’-dagen. Met deze 2 producten zijn ze voltooid verleden tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *