Geest

Je relatie boeiend houden: zo doe je het

De typische relatie begint met vuurwerk, maar begint het moeilijk te krijgen vanaf het vuurwerk dooft. De bekende sleur steekt de kop op en frustraties beginnen zich op te stapelen. Zeker wanneer je al een aantal jaar bij elkaar bent lijkt het soms wel onmogelijk te zijn om de spanning erin te houden. Herkenbaar? En wil je er ook iets aan veranderen? Dan vind je hier een paar van de beste tips terug om jouw relatie boeien te houden of terug spannend te maken.

Je relatie boeiend houden zo doe je het
© Pixabay.com

Experimenteer een beetje

Als er gesproken wordt over experimenteren denken de meeste mensen natuurlijk gelijk aan plezier in de slaapkamer. Een relatie boeiend houden draait echter om veel meer dan enkel het seksleven. Ieder koppel komt na verloop van tijd in een vaste routine terecht en dat loopt al snel het gevaar saai te zijn. Als je samen altijd hetzelfde doet begin je te denken dat de andere persoon saai is. Een fout idee dat niet per se waar hoeft te zijn. De routine is saai, jouw partner niet. Durf dus gerust een beetje experimenteren. Ga niet altijd naar hetzelfde restaurant, maar pik er een ander uit. Probeer af en toe een nieuwe activiteit uit en ja, probeer af en toe ook eens een ander standje uit.

Werk aan je verwachtingen

De grote doodsteek van veel relaties zijn verwachtingen. Je verwacht dat je in een sprookje zit en dat alles altijd fantastisch gaat. De realiteit is echter anders en soms moet je gewoon even door een vervelende periode voor het goed gaat. Een gouden tip om je relatie terug boeiend te maken is dan ook aan je eigen verwachtingen werken. De wereld verwachten laat je al snel in een sleur terecht komen als het niet uitkomt. Een realistische verwachting die wel uitkomt of overtroffen wordt? Dat wakkert elk vuur weer aan.

Je relatie boeiend houden
© Pixabay.com

Doe dingen zonder elkaar

Ooit hadden jullie je eigen leven en het is in die context dat je voor elkaar gevallen bent. Heel wat koppels stoppen na een aantal jaar echter met te bestaan als hij en zij en worden simpelweg ons. Lekker gezellig, maar ook dodelijk saai. Alles samen doen betekent ook een deel van jezelf verliezen en misschien is dat net het deel dat zorgde voor de spanning? Ga dus gerust eens even iets alleen doen of hou er je eigen hobby’s op na. Niets is aantrekkelijker dan iemand die prima alleen kan functioneren. Niets bouwt meer spanning op dan lekker even alleen je eigen ding te doen.

Kwaliteitsvolle 1-op-1 tijd

In het begin ga je lekker veel samen op date of op stap. Na een paar jaar hang je toch wel liever lekker lui samen in de zetel terwijl Netflix al een paar uur loopt te draaien. Begrijpelijk, maar nefast voor de spanning. Maak de bewuste keuze om op geregelde tijdstippen ook echt tijd voor elkaar te maken. Hou een date-night of desnoods een game-night. Altijd naast elkaar in de zetel hangen zorgt voor een broer en zus relatie. Vaak genoeg samen tijd met elkaar doorbrengen 1-op-1 op een andere locatie triggert de respons in je brein dat je echt een koppel bent. Doe dat dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *