Geest

Deze 7 hobby’s laten je even alles vergeten

In de huidige onrustige maatschappij waar we in leven, heb je af en toe een rustmoment nodig. Je rent, je vliegt van hot naar her; het kost je moeite om even te ontspannen. Een hobby zou je kunnen helpen om een paar keer per week even alles te vergeten, om je volledig te kunnen ontspannen.

Deze 7 hobby's laten je even alles vergeten
© Pixabay.com

1. Tuinieren

De meest rustgevende hobby is tuinieren. Je bent heerlijk in de buitenlucht, je beweegt en je bent productief. Gelukkig hoef je geen grote tuin te hebben om te kunnen tuinieren. Ook op een balkon kun je tuinieren. Koop een paar grote potten of hangende bakjes waar je van alles in kunt poten. Oriënteer je in de winkel of op internet welke planten, bloemen, groentes en kruiden er zijn en welke verzorging ze nodig hebben.

2. Bakken (en koken)

Als je kookt of bakt, moet je je aandacht daar voor 100% bijhouden. Je hebt ondertussen geen tijd om aan andere bezigheden te denken. Én, als je iets hebt gemaakt, kun je er ook nog eens ontspannen van smullen. Op internet zijn talloze recepten te vinden, voor allerlei soorten gelegenheden. Als je niet veel kookt of bakt, begin dan niet te moeilijk. Als je koken of bakken hobbymatig wilt aanpakken, doe het dan voor jezelf en niet gelijk voor anderen.

3. Handwerken

Al eeuwen lang is handwerken een grote hobby voor veel mensen. Veel mensen vinden het een grote stap om met handwerken te beginnen. Daarom zijn er talloze video’s op YouTube te vinden waarop duidelijk wordt uitgelegd hoe je kunt breien, haken of borduren. Kijk eens rond op internet of in de handwerkzaak om je enthousiast te laten maken voor deze hobby.

4. Kleuren

Wil je een niet al te ingewikkelde hobby? Kies dan voor het kleuren van kleurplaten (voor volwassenen). Je hebt er alleen een paar potloden, stiften of fineliners voor nodig én een kleurplaat. Je kunt een kleurboek kopen, maar online zijn ook talloze kleurplaten te vinden die je gratis uit kunt printen.

Deze 7 hobby's laten even alles vergeten
© Pixabay.com

5. Puzzelen

Als je van een uitdaging houdt en je veel geduld hebt, is puzzelen de ideale hobby. Ga op zoek naar een mooie legpuzzel. Houd er rekening mee dat je hobby wel wat ruimte nodig heeft. Je kunt daarom een soort mat kopen, waarmee je de puzzel op kunt rollen en even aan de kant kunt leggen.

6. Lezen

Lezen staat bekend als dé hobby voor introverte personen. Misschien heb je nog een boek in de kast liggen, waar je jezelf nooit de tijd voor hebt gegund om die te lezen. Het prettige aan lezen is dat je het vrijwel overal kunt doen. Je kunt er voor kiezen om een dwarsligger te kopen, die je in je jaszak kunt stoppen, zodat je je boek altijd bij de hand hebt.

7. Fotograferen

Een hobby die wat meer energie vergt, is fotograferen. Voor een mooie foto heb je geen dure camera nodig, begin met je telefoon. Fiets of rijd naar een mooi gebied en laat je verrassen. Probeer foto’s te maken van verschillende perspectieven. Als je thuiskomt, zoek je je foto’s uit en laat je de mooiste afdrukken. Het voordeel van fotograferen is dat je gelijk lekker buiten komt en beweegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *