Voeding

Tips om je dieet vol te houden

Vrijwel iedereen kan een dieet een dag of twee volhouden, sommigen zelfs een week. Maak hoe zorg je ervoor dat jouw dieet effect heeft op de lange termijn. Of beter gezegd, hoe houd je een dieet sowieso vol? Wil je wat kilo’s kwijtraken en beter in je vel zitten? Dan kan een dieet dé oplossing zijn. Een groot probleem van veel van deze aangepaste eetpatronen is dat ze moeilijk vol te houden zijn. In dit artikel lees je waarom je snel faalt bij een dieet en hoe je een dieet juist wel lang kunt volhouden. Lees gauw verder en start jouw succesvolle afslankpatroon vandaag nog.

Tips om je dieet vol te houden
© Pixabay.com

Waarom je een dieet niet vol kunt houden
Er zijn twee redenen die ervoor zorgen dat jij niet succesvol bent met jouw dieet. En weet je, dit ligt helemaal niet aan jou, maar aan de dieetopties zelf.
De eerste reden is dat veel diëten een minimale inname aan calorieën verwachten. Dit is logisch want hoe minder je eet, des te meer kun je afvallen. Maar er wordt vaak vergeten dat wanneer je structureel te weinig eet, dit invloed heeft op jouw energielevels en hongergevoel. Het dieet voelt dan als een lastige opgave en op een gegeven moment geef je simpelweg in en ga je jouw oude eetpatroon weer oppakken. Het is belangrijk om altijd van tevoren te bekijken of dit dieet toereikend is voor jouw level aan activiteit. Wanneer je een druk bestaan hebt, heb je nu eenmaal meer calorieën nodig om genoeg energie te hebben. Te weinig eten zorgt uiteindelijk altijd voor het falen van een dieet.

De tweede reden waarom je een dieet niet lang kunt volhouden, is omdat het een dieet is dat bepaalde voedselgroepen uitsluit. Wanneer je bijvoorbeeld geen vlees of geen koolhydraten meer mag eten, wordt het inkopen van voedsel direct lastiger. Je gaat anders eten, maar kunt hierdoor weer te weinig calorieën binnenkrijgen om genoeg energie te krijgen. Je gaat tegen het dieet opzien en krijgt juist meer trek in de “verboden” voedselgroepen.

Tips om dieet vol te houden
© Pixabay.com

Zo houdt je een dieet wel vol
Maar heeft het dan helemaal geen zin om te diëten? Moet je gewoon jouw oude eetpatroon blijven volgen en hopen dat je gaat afvallen? Nee, diëten heeft zeker wel zin en kan belangrijk zijn voor jouw gezondheid. Maar het is belangrijk om jouw dieet op de juiste manier aan te pakken. Kies voor een dieet dat haalbaar is. Dit klinkt natuurlijk simpel, maar het houdt het volgende in: kies een dieet waarbij je genoeg consumeert op een dag, maar vervang jouw slechte gewoontes voor gezondere alternatieven. Dit zijn geen crashdiets die beloven dat je in één week 5 kilo kunt kwijtraken, maar wel diëten die zeer effectief zijn op de lange termijn. Je past namelijk jouw oude eetpatroon aan en leert om gezonder te eten. Je zult dan blijvend gewicht verliezen en hebt niet door dat je aan het diëten bent. Zo houdt je een dieet lang vol en is het effectief op de lange termijn.

Diëten heeft alleen maar zin als je jouw huidige eetpatroon drastisch, doch haalbaar, aanpast. Je leert jezelf een nieuw en gezonder eetpatroon aan. Zo kun je het dieet lang volhouden en zie je blijvend resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *