Milieu

Badkamer reinigen. Hoe doe je dat?

Veel mensen hebben een grote hekel aan schoonmaken. Hoewel het iets is wat niet graag gedaan wordt, ontkom je er niet aan. Zo gebruik je bijvoorbeeld de badkamer dagelijks. Je begint er je dag en eindigt er ook mee. Je voert er in de meeste gevallen veel taken uit. Denk hierbij aan tanden poetsen, douchen en zo nog wel meer. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je de badkamer al snel moet vervangen. Om ervoor te zorgen is een goede schoonmaak van belang. 

© Pixabay.com

Moet je wekelijks schoonmaken?

Ja het is van belang om wekelijks schoon te maken. Bij deze schoonmaak neem je alle plekjes grondig mee. Hoewel het van belang is om iedere week een grote schoonmaak te doen, is het handig om af en toe ook nog de nodige taakjes te doen. Hierbij kun je denken aan het afdrogen van de douche nadat je gedoucht hebt, maar ook de kraan en wastafels kunnen na gebruik droog gemaakt worden. 

Kleine schoonmaaktips

Om ervoor te zorgen dat ieder plekje goed schoongemaakt kan worden, is het belangrijk om van boven naar beneden te werken. Hierdoor voorkom je dat nadat je de vloer schoon hebt gemaakt er weer stof op komt te liggen. Voorkom schurende middelen tijdens de schoonmaak. Je kunt tijdens de grote schoonmaak gebruik maken van een badkamer reiniger. Let bij de grote schoonmaak op ieder detail, zoals het ventilatierooster.

© Pixabay.com

Hoe maak je de douche schoon?

Tijdens het douchen spat er allemaal water rondom je heen. Dit water komt terecht op de grond, muren en ramen. Wanneer het water langer op de ramen, vloer en muren blijft zitten kan er kalkaanslag ontstaan. Om dit te voorkomen is het verstandig om na iedere douchebeurt de waterdruppels weg te halen. Dit kun je doen door middel van een trekker. Wanneer je deze niet hebt, kun je er ook voor kiezen om de douche droog te maken met een zachte doek. Ook al maak je na iedere douchebeurt de douche droog, dan nog is het belangrijk om deze ook nog wekelijks schoon te maken. Om dit te doen kun je een sopje gebruiken of de badkamer reiniger. Deze zorgt ervoor dat alle overige kalk weggehaald wordt. 

Schoonmaken van kranen

Voor de mooiste badkamer wil je het liefste mooi glanzende kranen. Hoewel iedereen dit het liefste wilt, is het toch moeilijker dan gedacht. Er komen al snel vingerafdrukken of andere vlekken of strepen op. Door na gebruik van de kraan de kraan af te spoelen met water en droog te maken met een droge doek, zorg je ervoor dat de kranen er mooi uit blijven zien. Daarnaast kun je bij de wekelijkse schoonmaak het beste groene zeep gebruiken. Hierdoor zal de kraan mooi gaan glimmen en zal hij ook het beste blijven in vergelijking met een ander schoonmaakmiddel. 

Hoe maak je de wastafel schoon?

Je hebt erg veel verschillende soorten wastafels. De ene wastafel is van keramiek, terwijl de ander weer van kunststof is. Voor beide wastafels is het van belang om ze niet met een schuurmiddel schoon te maken. Hierdoor kunnen er krassen ontstaan die je het liefste voorkomt. Ook voor wastafels is de badkamer reiniger een goede optie. Je kunt deze gemakkelijk aanbrengen met een zachte doek of spons, waarna je hem na goed poetsen af kunt spoelen met water. Als laatste hoef je er alleen nog maar een droge doek overheen te halen en dan is je wastafel weer mooi schoon. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *