Maatschappij

De communie van je zoon of dochter optimaal voorbereiden

“Ze worden zo snel groot”, je hoort het ouders wel vaker zeggen. En dat groot worden, gaat gepaard met belangrijke sleutelmomenten in het leven, die gevierd worden met een communie- of lentefeest. Om die dag onvergetelijk te maken, is een goede voorbereiding nuttig. Lees hier hoe je dat het beste kunt doen.

© Pixabay.com

Op tijd beginnen

Vergeet niet dat iedereen op een bepaald moment op zoek gaat naar de juiste outfit, een fotograaf, een zaal, een lekkere taart, … Vaak is dat moment het vroege voorjaar. Het is de boodschap om dus op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Hou hierbij vooral in gedachten wat je op de dag van de communie allemaal wilt doen. Wil je een groots feest na de ceremonie? Mogen je gasten ook deelnemen aan de viering en het feest of hou je dat liever gescheiden? Om welk uur verwacht je de gasten?

Het zijn allemaal vragen die je maar beter op voorhand kunt bespreken met je zoon of dochter en de rest van je gezin. Neem een wit blad papier en laat iedereen woorden noteren die zij belangrijk vinden. Daarna ga je op basis van die woorden een gesprek aan met elkaar. Er zal ongetwijfeld een lijstje ontstaan van do’s en don’ts waardoor het feest uiteindelijk vorm krijgt.

© Pixabay.com

In stijl

Heb je een bepaald idee voor ogen, dan kun je aan de slag om communiekaarten te maken. Kies een stijl waarin iedereen zich kan vinden en maak er een leuke gezinsactiviteit van. Welke kleur kies je voor het feest? Wat is de stijl van de viering? Welke decoratie ga je gebruiken om de zaal te versieren? Kies je een leuke uitnodiging met een foto of hou je het liever nog wat spannend en onthul je alleen maar de locatie en het uur? Wil je geen traditionele uitnodiging, dan kun je een kaartje kiezen met afgeronde hoeken of eentje met een speelse vorm. 

Samen 

Wanneer je vertrekt vanuit een bepaald idee en je daaraan vasthoudt, kan het met het drukwerk eigenlijk niet meer fout gaan. Vergeet ook niet om communiekaartjes te ontwerpen als bedanking voor de cadeautjes die je zoon of dochter krijgt. Hier is het natuurlijk fijn als je een bedankingskaartje maakt met een of meerdere foto’s van de grote dag. Het geeft degenen die je niet op het feest kon uitnodigen de kans om mee te genieten van het feestelijk moment. Voor de genodigden is het een mooie herinnering aan een bijzonder fijn feest. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *