Maatschappij

4x file vermijden in de stad

Fileloos autorijden? Haast onmogelijk. De ervaren stadsrijder zal het met me eens zijn. Er is altijd wel een lange file, een tram die op een slakkengangetje door de straten tuft of een vuilniswagen waar je achter plakt. En op zaterdagen? Dan kan je het al helemaal vergeten. Riskeer jij je peace of mind en neem je toch de auto? Dan weet je dat je tekent voor hoofdpijn en frustratie. Hoog tijd om die kar in de garage te laten staan dus en eens na te denken over een groen en stressloos alternatief. 

© Stella Bikes

In een rechte lijn naar je bestemming 

Stressloos? Dan kan je het openbaar vervoer al wel vergeten, denk je nu. Toegegeven, in België heeft het het openbaar vervoer niet echt de reputatie je vlot van A naar B te brengen, nee. But it ain’t all bad! De Lijn laat je weleens langer wachten dan op de gloednieuwe  bordjes aangegeven, maar al bij al valt dat in de binnenstad wel mee. Zeker als je maar een korte afstand moet is het goed te doen. En de tram of bus nemen, dat is goed om je social skills wat aan te scherpen. Altijd wel een vriendelijke stadsmus die een praatje met je slaat. 

Step on it

Niet meer weg te denken uit het straatbeeld: de elektrische step. Ze past perfect in het rijtje van elektrische skateboarden, hoverboards en de e-bike. Alle voordelen van een transportmiddel buiten, maar dan zonder de moeite van trappen, steppen of simpelweg: bewegen – heerlijk. En met een behoorlijke snelheid zoef je zo die stadsfiles voorbij. Let wel op, je rijdt erg snel op zo’n step dus wat ervaring in het stadsverkeer is zeker aan te raden.

Langere ritten

De elektrische fiets is de perfecte keuze als je een wat langere afstand wil afleggen. Elektrische fietsen heb je in allerlei maten en vormen. Met een Stella fiets bijvoorbeeld ben je zonder al te veel moeite en in een wipje op je bestemming in de stad. Maar ook voor een ontspannende fietstocht op ‘den buiten’ leent zo’n elektrische fiets zich natuurlijk prima. Handig voor lange én korte afstanden, en je komt niet zwetend toe op je bestemming. 

Take a walk on the wild side

Gebruik die twee stappers die Onze-Lieve-Heer je gegeven heeft en wandel! Te voet zie je heel wat meer dan op de fiets, dus heerlijk voor een wandeling in de stad. Meer dan 5 km wandelen, doen de meeste Belgen niet, maar in onze kleine Vlaamse steden is dat vaak geen probleem. Neem de tijd om rond je te kijken, de omgeving in je op te nemen en te genieten. Daarnaast is wandelen ook goed voor je gezondheid en groener kan haast niet, da’s natuurlijk ook niet onbelangrijk. En heb je genoeg van al dat wandelen of zijn je benen moe? Dan kan je nog altijd op de tram of bus springen om je naar huis te brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *