Lichaam

In welke periode start ik met permanente laserontharing?

Een vraag die velen zich stellen? Wat is het beste moment om te beginnen met een permanente laserontharing behandeling? Doordat je in de zomer stralend en haarloos wilt stralen is het verstandig rekening te houden met een aantal zaken. Het is natuurlijk aangenaam wanneer u de volledige behandeling tijdig heeft afgerond en comfortabel kan genieten van een heerlijke zomer. Wij raden steeds aan de permanente laserontharing uit te voeren in de herfst of wanneer u huid niet meer blootgesteld wordt aan de zon. De herfst en de winter zijn daarom de ideale seizoenen om een permanente laserontharing uit te voeren. Het is aangeraden een consultatie te plannen in de zomer zodat u tijdig de permanente laserontharing kunt uitvoeren vanaf het najaar. Ook kan het zijn dat je haartje nog niet volledig verdwenen zijn, ook dan raden we aan om nog een sessie in te plannen in de herfst of winter.

© Pexels.com

Waar moet ik rekening mee houden voor mijn permanente ontharing?

Wanneer je start met een permanente laserontharing moet je rekening houden met een aantal zaken. Zo geven wij jou alvast enkele tips mee die jou zeker en vast kunnen helpen tijdens de voorbereiding van de behandeling. Wanneer je een permanente laserontharing laat uitvoeren is blootstelling aan de zon (of de zonnebank) uit den boze. Wanneer je huid te donker (gebruind is), kan de behandeling niet uitgevoerd worden. Waarom? Vraag je je misschien af? De kans op brandwonden neemt toe naarmate de huid donkerder gebruind is. Daarom raden we ook af om tanningsproducten te gebruiken.

Extra tips…

Verder raden we steeds aan de haren op de te behandelen zones niet te epileren of te ontkleuren de vier voorafgaande weken aan de behandeling. Een permanente laserontharing behandeling bestaat meestal uit meerdere sessies, vermijd scheren tussen de verschillende sessies door. Hou er rekening mee dat je haren voor de behandeling vaak wel terug geschoren worden. Wij raden aan geen bodylotion of andere producten te gebruiken wanneer je een permanente laserontharing laat uitvoeren. Laat steeds vooraf weten wanneer je een ontsteking op de huid hebt of andere problemen met jouw huid, hier moet steeds rekening mee gehouden worden voor een doeltreffend en risicoloos traject.

© Pexels.com

Is permanente laserontharing gevaarlijk of pijnlijk?

Het antwoord op deze vraag is nee! Natuurlijk kan de behandeling een beetje onaangenaam aanvoelen, afhankelijk van de te behandelen zone. Maar over het algemeen weten we dat de meeste personen een permanente laserontharing makkelijk kunnen verdragen. Bovendien wordt er steeds verdovend en verkoelend gewerkt bij een permanente laserontharing. Bovendien worden de behandelingen al jaar en dag uitgevoerd, zonder problemen. Het heeft geen enkele negatieve invloed op de gezondheid. Permanente laserontharing is dus niet schadelijk voor de gezondheid, de huid wordt bovendien ook niet beschadigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *