Lichaam

Eerste keer naar de fitness? Zo bereid je je voor!

Heb je je na lang wikken en wegen ingeschreven bij fitness Kortrijk maar heb je geen idee wat je de eerste keer te wachten staat? Lees hier hoe je goed voorbereid voor de eerste keer gaat fitnessen.

© Pixabay.com

Neem iemand mee

Ken je iemand die al vaker heeft gefitnest, ga je eerste keer dan samen. Hij of zij weet waarschijnlijk al veel meer dan de apparaten dan jij en kan je misschien ook helpen met het opstellen van een klein schema. Daarnaast is het ook veel gezelliger om samen te gaan en motiveer je elkaar als je even geen zin hebt. Deze tip kan ook helpen als je het ongemakkelijk vindt om alleen te gaan, de eerste keer kan namelijk wel eens ongemakkelijk aanvoelen. Je hoeft je natuurlijk niet ongemakkelijk te voelen, iedereen heeft alles vanaf het begin moeten leren.

Bedenk welke oefeningen je wilt doen

Door van tevoren alvast te bedenken welke oefeningen je wilt gaan doen, ga je goed voorbereid op pad. Zo loop je tijdens het fitnessen niet te zoeken naar een volgende oefening. Op internet zijn hartstikke veel work-outs te vinden en ook Basic-Fit biedt verschillende schema’s met verschillende doelen en niveaus. Bedenk van tevoren ook welke manier van opwarmen je fijn vindt. Vind je het fijn om te fietsen of om te lopen? Het opwarmen van je spieren is belangrijk om blessures te voorkomen. Je wilt immers niet na een keer sporten met een blessure op de bank liggen.

Zorg voor een goede uitrusting

Zorg ervoor dat je tijdens het sporten goede schoenen draagt. Fitnessen kan best wat impact geven op je voeten. Vooral als je op de loopband gaat en je benen en voeten dit niet gewend zijn. Naast goede schoenen is het belangrijk om goede kleding aan te doen. Goede kleding helpt je om je op je gemak te voelen en kan je zelfverzekerder laten voelen. Zorg voor kleding die lekker zit en die goed ventileert. Daarnaast kan het fijn zijn om kleding aan te hebben die niet te veel omhoog kruipt of afzakt zodat je er zeker van bent dat alles bedekt blijft en zodat je je geen zorgen hoeft te maken of alles nog goed zit.

© Pixabay.com

Laat je niet afschrikken door de pro’s

Sommige mensen in de sportschool zijn al redelijk ervaren, laat je hierdoor niet afschrikken. Iedereen heeft een eerste dag gehad en het is helemaal niet gek dat je de eerste keren aan het zoeken bent naar wat voor jou werkt. Laat je ook niet afschrikken door mensen die met veel gewicht kunnen bankdrukken of squatten. Iedereen doet het op zijn eigen tempo en ook zij zijn ook begonnen met minder gewicht. Je moet het fitnessen langzaam opbouwen, verwacht niet dat jij alles in een keer kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *