Lichaam

Alles over highlights

Highlights zijn verfstreepjes in je haar, die lichter van kleur zijn dan je eigen haarkleur. Ga jij voor een sunkissed look, een blended effect of opvallende roze highlights? En wat is het verschil eigenlijk tussen een balayage en highlights? Ontdek er hieronder alles over!

© Pexels.com

Babylights

Hou je van een zonnige look? Dan zijn babylights helemaal jouw ding. Deze subtiele highlights creëren een natuurlijk effect waardoor je coupe die sunkissed touch krijgt die je wil. Haren die eruitzien alsof ze werden opgelicht door de zon, geven je een instant vakantiegevoel. Zalig, toch?

Teasylights

Teasylights betekent zoveel als je lokken een fantastisch blended effect geven. Door gebruik te maken van een toner, zorgt je kapper voor een mooi resultaat, dat geleidelijk in elkaar overloopt, zonder strepen.

Speelse highlights

Wil je speelse highlights? Vraag je kapper dan om highlights met zilverpapier af te wisselen met bijvoorbeeld een koele bruine tint, zoals een kleurshampoo toner Sand. Laat je haar in laagjes knippen voor een frisse look en een hoog draagcomfort.

Ice & pink highlights

Deze look is ideaal en zeer mooi voor koude types. Voor een coupe met ice & pink highlights wordt er gewerkt met een kleurenshampoo, toner ice & pink en heel veel highlights met zilverpapier. Je kan je haar zo’n 20-tal keer wassen, vooraleer je de kleur zal verliezen. Je kan dus met volle teugen tijdelijk genieten van een gewaagde look. Mooi in combinatie met een zeer korte bob met ondersnit, afgewerkt met whipped wax.

© Pexels.com

Balayage vs. highlights

Een balayage en highlights zijn vrij gelijkend qua look. Het verschil zit hem in de techniek. Bij een balayage brengt men de kleur aan op je haar, zonder folie. De kleur wordt ook op het haaroppervlak geveegd. Balayage is afgeleid van het Franse werkwoord ‘balayer’ wat zo veel betekent als ‘vegen’. Bij highlights wordt de kleur aangebracht op je haar, mét folie. Highlights worden vanaf de hoofdhuid gezet. Een balayage begint vanaf de haaraanzet of vanaf 5 cm.

Kleurenexpert

Ben jij klaar voor een compleet andere look of een gedurfde kleuring? Ga dan niet naar de plaatselijke kapper om de hoek van je woonplaats in Oudenaarde maar zoek naar een professionele kleurenexpert. Bespreek op voorhand met je kapper in Oudenaarde welke look je beoogt. Hij of zij kan je adviseren over de verschillende mogelijkheden en overleggen welke snit of kleuring het best past bij jouw huidteint en de kleur van je ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *