Beweging

Fietsen op de Waddeneilanden

Fietsen op de Waddeneilanden is een unieke belevenis. De eilanden tellen meer schapen en runderen dan mensen, en je kan er genieten van de heerlijke rust en de adembenemende natuur. Uitwaaien op Ameland, Texel, Vlieland, Terschelling of Schiermonnikoog? Dat doe je lekker met de fiets!

© Pixabay.com

Fiets het eiland rond

Nederland is hét uitgelezen land voor jouw fietsvakantie. Kies je voor het waddengebied, dan zit je sowieso goed. Aangezien de Waddeneilanden een relatief beperkte oppervlakte hebben, kan je makkelijk het hele eiland rondfietsen. Met een gewone fiets is dit uiteraard niet aan te raden. Zeker niet omwille van het weer. Ook al is het mooi weer, houd er rekening mee dat er op de eilanden best veel wind kan zijn en het daardoor steviger trappen is. Een elektrische fiets is dus echt een must. Daarmee fiets je moeiteloos en op een korte tijd het hele eiland rond. Gaan de kids mee op fietsvakantie? Neem dan een elektrische bakfiets. Hou je van wat meer avontuur en ga je graag off road? Dan is een (elektrische) gravelbike ideaal om het eiland te verkennen.

Islandhopping

Het hippe islandhopping is heus niet alleen van toepassing wanneer je het Griekse Mykonos, Santorini en Naxos verkent. Ook op de Nederlandse Wadden, kan jij van eiland naar eiland ‘hoppen’. Daarvoor neem je natuurlijk de boot. Als je geluk hebt, spot je tijdens je tocht zelfs schattige zeehondjes! De boottocht is al een belevenis op zich. Bovendien heb je ruimschoots de tijd om lekker te ontspannen en je lichaam voor te bereiden op een flinke fietstocht!

© Pixabay.com

Fietsvakantie

Aangekomen op het eiland, kan je een fiets huren of meteen op je eigen gravel fiets springen. Zo ben je helemaal klaar voor onbeperkte avonturen. Een gravelbike is namelijk een alleskunner. Onverharde paden of geasfalteerde wegen, avontuur of snelheid: met een gravelbike hoef je niet te kiezen. En zo kan je eindeloos genieten van de mooie duinen, rustige stranden en de prachtige natuur die de eilanden te bieden hebben, tijdens jouw fietsvakantie op de Waddeneilanden!

Onbewoonde eilanden

Naast 5 bewoonde eilanden, telt het Waddengebied ook 3 onbewoonde eilanden: Griend, Rottumerplaat en Rottumeroog. De eilanden liggen zo hoog dat de hoogste delen altijd droog staan. Verder zijn ze begroeid met planten. Het vogeleiland Griend is niet toegankelijk en zelfs verboden terrein. Plan je dus een fietsvakantie op de Wadden, dan beperk je je dus best tot de bewoonde eilanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *