Maatschappij

Je job beu? Maak je klaar voor een carrièreswitch in e-commerce!

Moet je je elke ochtend naar kantoor slepen en lijk je wel een slaaf van je werk te zijn? Haal je geen plezier uit je huidige job en ben je een burn-out nabij? Dan is het hoog tijd voor verandering. Droom je al een tijdje van een eigen project op te starten, maar houdt de onzekerheid je tegen? Tijd om de knoop door te hakken! There’s really no time like the present. Dit artikel plaveit het pad naar jouw carrièreswitch en overtuigt je om die volgende stap te zetten.

© Pixabay.com

Onzekerheid

Hoe beu je je job ook bent, je weet wél precies hoe je dag eruit ziet en wat je kan verwachten. Lekker veilig. Bij een carrièreswitch, en eigenlijk elke grote levensverandering, komt wat onzekerheid kijken. Zo’n sprong in het diepe is best spannend, want uit je comfortzone stappen is nu eenmaal onwennig. Maar tegelijkertijd is dat ook nét waar je naar op zoek bent en enthousiast van wordt, die spanning, het onbekende en alle nieuwe uitdagingen die nu op je pad zullen komen, nietwaar? Zelf je koers bepalen, dààr gaat je hart sneller van slaan. In gedachten zie je op je drukbezochte webshop klanten op de KBC betaalknop drukken en de ene na de andere bestelling plaatsen. Out with the old in with the new dus! Maar hoe?

© Pixabay.com

Stap per stap

Natuurlijk ben je enthousiast, maar laten we meteen duidelijk wezen: tenzij je een solide, waterdicht businessplan voor ogen hebt of gewoonweg de financiële zekerheid die je de ademruimte geeft om wat te experimenteren, is het misschien niet de beste zet om van de ene dag op de andere alle bruggen op te blazen en je job op te zeggen. Hoe hard je er ook naar uitkijkt om die deur achter je dicht te trekken en je op je eigen ding te focussen, die job – hoe saai ze ook mag zijn – zorgt wel voor een inkomen. En laten we realistisch zijn, niet elk idee en elke webshop slaat aan, hoe hard je ook probeert en hoe leuk je idee ook is. Zeker de eerste jaren is het vaak koffiedik kijken of je zaakje nu wel echt overlevingskansen heeft. Neem dus het zekere voor het onzekere en start je plannen misschien voorlopig nog on the side en ga voor het volledige financiële plaatje eerst eens langs bij een boekhouder.

Totaalpakket

Bij het opstarten en beheren van een succesvolle webshop komt heel wat kijken. Het is meer dan leuke foto’s en filmpjes maken op Instagram en online bestellingen verwerken. De tijd die je hele webshopbusiness in beslag neemt, is natuurlijk afhankelijk van je werkveld en niche. Denk maar aan het kiezen van een platform en het effectief opzetten en onderhouden van de webshop. Hier denk je best ook aan een betrouwbare betaalprovider om online betalingen vlot te laten verlopen. Maar ook klantencontact en (online) reclame maken een essentieel deel uit van zo’n online business. Met wat geluk, een strakke planning en heel wat vallen en opstaan, pluk je straks de vruchten van je carrièreswitch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *